• 112Heuvelrug
  • 112Heuvelrug.nl
  • BDUmedia
  • 112Heuvelrug.nl

Beloning gouden tip beschietingen en bedreigingen

VEENENDAAL Een beloning van 15.000 euro looft de Hoofdofficier van Justitie uit voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van meerdere beschietingen en bedreigingen rondom horecagelegenheid Dak van de Markt en de aanhouding van een of meerdere daders die hiervoor verantwoordelijk zijn. Dat is vrijdagmiddag bekend geworden.

Jeroen van der Veer

Het nieuws komt een dag na de vondst van een verdacht pakketje naar buiten. Dit was het zoveelste incident die te maken heeft met de horecagelegenheid Dak van de Markt en/of de eigenaar Sytse Tamminga.

Omdat er tot op heden nog niemand is aangehouden, wordt nu een beloning uitgeloofd vanwege de gevaarzetting voor de omgeving en de grote impact hiervan voor betrokkenen. De politie en het Openbaar Ministerie doet daarom een beroep op een ieder die informatie heeft die van belang is voor het onderzoek. 

INCIDENTEN Afgelopen maand werd er een handgranaat bij het café van Sytse Tamminga gevonden, nadat hier eerder een brandbom naar binnen was gegooid. Vorig jaar is het café driemaal beschoten. Daarnaast werd vorige week een voertuig met achterin lachgas in brand gestoken; die bus behoorde toe aan het lachgasbedrijf van Sytse Tamminga. Ook werd er brand gesticht bij de ijssalon van een familielid van Tamminga en is afgelopen donderdag een verdacht pakketje achtergelaten bij het werk van zijn zus. Als gevolg van alle incidenten heeft burgemeester Gert-Jan Kats besloten dat café Dak van de Markt komend weekend gesloten is.