• 112Heuvelrug.nl

'Uitgebrande bus met lachgas is van eigenaar Dak van de Markt'

VEENENDAAL De bestelbus met lachgas die vannacht uitbrandde aan de Dijkstraat-West is van het lachgasbedrijf van Sytse Tamminga. Dat melden diverse bronnen aan VeenendaalseKrant.nl. De horeca-ondernemer heeft naast café het Dak van de Markt ook het bedrijf Bumblebee. De politie gaat uit van brandstichting in de bus en daarmee wordt Tamminga voor de zoveelste keer getroffen.

Want bij zijn café op de Markt was het ook al diverse keren foute boel. Eerder deze maand werd een handgranaat gevonden voor het café, nadat er eerder al brand gesticht werd. Vorig jaar is het café tweemaal beschoten.

En vannacht werd dus het andere bedrijf van Tamminga getroffen. De brandweer werd rond 03.15 uur gealarmeerd voor de voertuigbrand. In de bus troffen brandweerlieden dozen vol met patronen aan en zeven grote gasflessen. De politie vermoedt brandstichting en heeft de straat waar de brand woedde afgezet. Forensische agenten verrichten onderzoek. Ook is de politie op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden via tel. 0900-8844, anoniem via tel. 0800-7000 en via het online tipformulier van de politie.

Sytse Tamminga was zelf niet bereikbaar voor commentaar.