• 112Heuvelrug
  • 112Heuvelrug
  • 112Heuvelrug

Brand bij restaurant in Veenendaal

VEENENDAAL Bij een restaurant aan de Zandstraat in Veenendaal is donderdag brand uitgebroken. De brandweer is met meerdere voertuigen ter plaatse gegaan. Bij de brand kwam veel rook vrij. Het vuur is inmiddels onder controle.

Het gaat om een Indisch restaurant op de hoek van de Zandstraat met de Hoofdstraat. Even na 17.00 uur brak daar brand uit in de keuken. Op dat moment waren er al enkele gasten aanwezig. Personeel heeft geprobeerd het vuur eerst zelf te blussen, maar dat is niet gelukt.

Het eerste voertuig van de brandweer was snel ter plaatse en direct daarna werd er opgeschaald. In totaal kwamen er drie voertuigen ter plaatse. Even later kwam ook een ambulance ter plaatse om aanwezige personen te controleren.

VOORLOPIG DICHT De brand was een kwartier later onder controle. De bovengelegen woningen werden als gevolg van de brand tijdelijk ontruimd. Het restaurant heeft als gevolg van de brand veel rook en waterschade opgelopen en zal voorlopig gesloten blijven. Stichting Salvage komt ter plaatse voor de schade-afhandeling.