• Aart Aalbers

Voortbestaan Veenendaalhal lijkt zeker

VEENENDAAL De Veenendaalhal, in het voormalige Setterhouse aan de Industrielaan, lijkt ook na dit jaar open te blijven. Geurt Roseboom, voorzitter van de Stichting Veenendaalhal, had hier tot voor kort een hard hoofd in. De stichting wist geen bestuursleden en vrijwilligers aan zich te binden en zonder deze functionarissen zou eind dit jaar de hal dicht gaan. In een verhaal enige weken geleden in de Veenendaalse Krant schetste Roseboom de penibele situatie. Hij was al maanden bezig zowel bestuurders als vrijwilligers te vinden die het voortbestaan van de hal moesten garanderen. Maar hij vond ze, op een tweetal na, niet. Ook niet bij de verenigingen die gebruik maken van de hal.

,,Na het verhaal in de krant hebben zich nog zes mensen aangemeld, vijf van verenigingen en één die zich spontaan heeft gemeld en geen lid is van één van de verenigingen. Dat geeft weer een beetje adem. We komen binnenkort bij elkaar om te kijken wat we individueel willen en kunnen doen. Het is boven verwachting", zegt Roseboom, die na vijftien jaar actief te zijn geweest voor het reilen en zeilen van de Veenendaalhal, het wat rustiger aan wil gaan doen.

De hal is eind vorig jaar open gegaan, nadat de oude hal in de directe omgeving was gesloopt. De hal is van essentieel belang voor verenigingen die niet over veel financiële middelen beschikken. Op de agenda staat een reeks van activiteiten in de hal komend najaar: de fokkersdag van de Nederlandse hangoordwergenclub, een lezing over het fokken en houden van konijnen, de jeugddierendag van de konijnen- en pluimfeefokkersvereniging VKPV, een show van de Nederlandse Wyandotteclub, de clubshow van de Vlaamse reuzenclub, een show van de Vogelvrienden alsmede activiteiten van zang- en muziekverenigingen.