• Eric Sitters

Nea Weddingplannerschool

Advertorial

RHENEN Nea Weddingplannerschool is gestart met haar cursussen tot weddingplanner. In groepen van vier tot maximaal twaalf personen leer je alle ins en outs om voor een bruidspaar de mooiste dag van hun leven te organiseren.

Nea Weddingplannerschool heeft drie docenten die je alles rondom dit vak leren. Belangrijk is verhalen aanhoren, duidelijke afspraken maken en elegant handelen. José Willemstein onderwijst onder meer in businessetiquette. Handige tips en kennis om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan, krijgt je van Lilis Willemstein, die Eventplanner is. ,,Maar Weddingplanner is toch net iets anders; dit is een heel persoonlijk en dienstverlenend beroep waar je met passie, toewijding en creativiteit het bruidspaar volledig ontzorgt. Zelf heb ik mijn opleiding tot Weddingplanner gevolgd in Engeland. Internationaal organiseer ik nog steeds bruiloften voor duizenden mensen, soms in een team van weddingplanners in Engeland, Spanje tot in Dubai. Het is een prachtig beroep en ik wil graag mijn kennis delen. We zijn een officieel opleidingsinstituut en met een diploma van Nea Weddingplannerschool mag je internationaal aan het werk'', aldus Nanda Willemstein.

VAKOPLEIDING

Nea Weddingplannerschool leert je alles dat je voor een bruiloft moet organiseren en je kan je specialiseren tot weddingplanner in het buitenland. ,,In Nederland zijn het bruiloften voor groepen van honderden mensen, tweeverdieners bij wie de tijd ontbreekt om het zelf te organiseren en ook adviesgesprekken met bruidsparen die willen weten waar ze overal rekening mee moeten houden.'' Een belangrijk deel is netwerken en een zekere bedrijfskennis, want je hebt als weddingplanner te maken met locatieverhuurder tot ateliers voor bruidsjurken en bloemisten. ,,We bezoeken diverse beurzen voor de laatste trends en het kennismaken met leveranciers. De cursus heeft verschillende theorieboeken, waar je zowel zelfstandig thuis als samen uit werkt. Een aantal momenten komen we als groep bij elkaar voor gezamenlijke opdrachten en er zijn twee examenmomenten. Verder leer je alles over de wetgeving rondom een huwelijk, welke vanaf 1 januari 2018 een aantal nieuwe bepalingen krijgt.'' 

INTERNATIONAAL

Nea Weddingplannerschool biedt ook regelmatig Internationale cursussen en opleidingen, waar mensen van over de hele wereld naar Rhenen komen. ,,Tot uit Azië ontvangen we groepen en dan is de opleiding in het Engels. Als specialisatie kun je na het afronden bij ons tevens een vervolg doen met een internationale studiereis, waarbij we je kennis laten maken met de wetgeving van andere landen en leveranciers waar je daar mee te maken krijgt. De cursus bij Nea Weddingplannerschool duurt zeker een jaar en je krijgt begeleiding in de stagebruiloft, welke je als afsluiting zelf organiseert. Van het intakegesprek met het bruidspaar tot de bruiloft en het afronden de dagen erna. Op de dag zelf zijn wij als mentoren aanwezig om bij eventuele problemen alles wel in goede banen te leiden'', besluit Nanda Willemstein. Schrijf je nu nog in. Kijk voor meer informatie op haar site: www.weddingplannerschool.nl.