• A. Meyer

Buitenleven bij Rio Grande Int.

Advertorial

VEENENDAAL Voor een klassieke landelijke uitstraling, inrichting van veranda of serre bezoek Rio Gande Int.. De echte western liefhebber vindt hier veel kasten, dressoirs, fauteuils, bankstellen tot eetkamersets in de authentieke Western Lifestyle.

Rio Grande Int. heeft onlangs haar winkel geopend aan de Prins Bernhardlaan 32 met verschillende interieurhoeken. ,,Alles in deze showroom is authentiek Amerikaans. Wij zijn in Europa de grootste importeur van deze meubels uit het zuidwesten van Amerika en hebben tegenwoordig een eigen fabriek in Texas. Hier laten we met de houtsoorten uit deze staten duurzame meubels maken, die een leven lang mee kunnen gaan. De oorsprong van ons bedrijf is een reis naar dit gebied in 1987 en vrienden en kennissen waren onder de indruk van de artikelen en wilden deze ook graag kopen. De eerste winkel opende in Den Haag en na en aantal jaren in Terschuur hebben we nu gekozen voor ons Europese kantoor in Veenendaal. De winkel is een showroom voor onze projecten, maar alles is tevens te koop voor de consument met een voorliefde voor Western Lifestyle of die een landelijke sfeer zoekt'', vertelt Jeffrey Goldstein. 

INDIANEN

Hij is al sinds 2003 bij het bedrijf betrokken met zijn voorliefde voor western en leidt nu de Europese markt. Rio Grande Int. verzorgt kleine tot grote projecten. De inrichting van grote steakrestaurants, de cowboyinrichting bij Vakantiepark Slagharen tot ruimtes en complete woningen voor particulieren. ,,Veel van onze producten komen uit verzamelingen van cowboys, ambachtslieden, meubelmakers en plaatselijke indianenstammen. Zij hebben het alleenrecht de schilden, bogen, speren en indianenkunst te maken. In de winkel hebben we authentieke artikelen met certificaat van welke indiaan bijvoorbeeld een speer heeft gebruikt. Van de kunst zijn diverse litho's uit musea, met naast een certificaat tevens een handtekening van de kunstenaar.'' Verder zijn er dromenvangers, longhornlampen tot dierenhuiden te vinden in de winkel. Robuuste kasten met solide houten deuren en tafels met dikke bladen. 

MANCAVE

Rio Grande Int. biedt veel duurzaamheid. ,,Het Mexicaans grenen heeft bij ons al snel een dikte van zo'n 18 centimeter. En het houtsnijwerk op de stoelen toont het vakmanschap dat erin zit. Zelf ga ik regelmatig naar Amerika voor de inkoop van nieuwe en authentieke producten en bezoek verschillende indianenreservaten. We verzorgen zelf het transport en kunnen eventuele bestellingen van klanten dan ook direct meenemen. In de winkel hebben we veel kleine accessoires en lampen die de sfeer van het buitenleven binnen brengen. Volg ons op Facebook voor de nieuwste aanwinsten.'' De winkel van Rio Grande Int. is donderdag geopend van tien tot zes, vrijdag van tien tot negen 's avonds op op zaterdag van tien tot vijf uur. ,,We verzorgen de inrichting van woonkamer tot mancave en om alle tijd hiervoor te hebben, is het tevens mogelijk buiten de openingstijden een afspraak te maken'', besluit Jeffrey Goldstein. Loop eens binnen aan de Prins Bernhardlaan 32 of kijk op: www.riogrande.nl.