• Foto Rinus van Denderen

Zwak verdedigend GVVV verliest opnieuw

VEENENDAAL Een half uur na afloop van het duel Rijnsburgse Boys tegen GVVV was Roy Terschegget nog altijd pissig. De middenvelder van de Veenendalers zag zijn ploeg schutteren en uiteindelijk met 4-1 onderuit gaan. ,,We geven ze achterin te makkelijk weg en scoren te weinig", was de heldere conclusie.

 

Jeroen van der Veer

 

Waar het in de voorgaande jaren ook nog wel eens tegendoelpunten te verwerken kreeg, werd dit overschaduwt door de grote hoeveelheid treffers die het zelf scoorde. Tegen Rijnsburgse Boys kreeg het deze kansen opnieuw, maar een echte killer ontbrak bij GVVV. ,,Dan weet je dat je het achterin potdicht moet houden, alleen was dat niet het geval."

 

Desondanks kan Terschegget nog wel enige lichtpuntjes benoemen. Het veldspel was goed en het creëerde kansen. ,,Alleen waar wij ze missen, schoten zij met scherp. Zij komen in de eerste helft geen één keer voor ons doel. Toch sta je achter door een afstandsschot die vol in de kruising belandt. Daarnaast krijgen wij twee 100% strafschoppen niet."

 

Met goede moed werd er aan de tweede helft gestart, maar na de 2-0 was de pijp leeg. ,,We werden moedeloos. We speelden echt goed, maar vergaten te scoren. Toen zij ook nog eens 2-0 maakten, leek het klaar."

 

Door twee doelpunten van de thuisploeg en een eretreffer van Olivier Pilon, weet de ploeg wat er volgende week moet gebeuren. Op eigen veld wordt IJsselmeervogels de tegenstander. ,,Dat zijn schitterende duels, waarbij we bikkelhard moeten verdedigen. We kunnen ons niet nog zo'n wedstrijd permitteren."

 

*archieffoto*