• Archief BDUmedia

Veenendaal haalt opnieuw talent op bij DOVO

VEENENDAAL Met ingang van volgend seizoen speelt Vincent van de Weerdhof voor voetbalvereniging Veenendaal. Een aanbieding van DOVO liet hij weloverwogen links liggen en daardoor vertrekt hij bij de club waar de 20-jarige al van jongs af aan speelt. ,,Ik heb met deze beslissing gekeken naar mijn eigen perspectief."

 

Jeroen van der Veer

 

Al jaren wordt Van de Weerdhof gezien als één van de grootste talenten van de vereniging, maar tot een echte doorbraak kwam het nooit. ,,Ik heb dan ook gekozen voor een vertrek. Dit vanwege in mijn ogen weinig kans op speeltijd. DOVO kiest op dit moment voor wat meer ervaren spelers, om zo tot een goed resultaat te komen."

 

De middenvelder luisterde nog wel naar het voorstel van de hoofdklasser, maar het gesprek met Veenendaal deed hem doen besluiten om de stap naar de huidige vierdeklasser te maken. ,,Met Veenendaal had ik een goed gevoel en ik denk dat mijn plezier weer helemaal terug te krijgen. Daarbij komt ook dat ik denk belangrijk te kunnen zijn voor Veenendaal. Vanaf het begin is DOVO mijn club geweest en ik vond het een eer om voor de hoogste elftallen te spelen, maar ik wil meer."

 

Momenteel speelt zijn nieuwe club voor promotie en die strijd wordt door Van de Weerdhof ook nadrukkelijk gevolgd. ,,Hopelijk promoveren ze naar de derdeklasse en kunnen we ook in die competitie bovenin meedraaien. Samen met een groep die plezier met elkaar heeft, maar ook vecht voor de punten, moet dit zeker haalbaar zijn."