• import

Van Gent Finaleweken: VZC gaat kopje onder tegen PSV

VEENENDAAL De waterpolomannen van VZC hebben de thuiswedstrijd tegen PSV niet kunnen winnen. Waar vorige week nog knap Het Y werd verslagen, moest het nu met een 10-11 nederlaag het bad uit. 

Jeroen van der Veer

Dat hierdoor de titelkansen definitief de ijskast in kunnen is zo goed als zeker. Na de overwinning op Het Y sprak coach Niels Aartse nog over een inimini-kans, maar dat is na de nederlaag tegen PSV wel anders. De Veenendalers blijken te wisselvallig en moest het onderspit delven tegen de ploeg uit Eindhoven. Hierdoor lijkt de focus te moeten op de play-offs, om zo via een omweg alsnog te promoveren.

De nederlaag had het te danken aan een matige laatste periode. Waar de eerste twee in 3-3 waren geëindigd, pakte VZC in de derde periode een 9-8 voorsprong. Normaal kan de thuisploeg in de slotfase vaak nog even doordrukken, alleen bleek dit tegen PSV niet te lukken. De Eindhovenaren pakte de vierde set met 1-3 en daardoor bleef VZC met lege handen achter.

,,We zijn misschien minder goed dan dat wij zelf denken", aldus assistent Marco Kunz. ,,De komende weken moeten we aan de bak om plek twee in handen te blijven houden."

Doelpunten VZC: Sam Kunz 2, Jeroen Westenbrink 2, Max Kunz 1, Remco Bouman 1, Jonie Brouwer 1, Joshua vd Wilt 1, Victor van Dijk 1 en Gilian Rijnsaardt 1