• Jeroen van der Veer

Van Gent Finaleweken: 'Ik ben misschien wel de jongste teammanager'

VEENENDAAL Volgend seizoen is Mark Segers de nieuwe teammanager van VRC. De oud-selectiespeler van de club stopte dit seizoen door een zware blessure definitief met voetballen en door deze rol blijft de 22-jarige betrokken bij de selectie. ,,Ik denk dat ik één van de jongste teammanagers ooit ben, maar dankzij het werk wat ik bij The Maxx doe ben ik meer een persoon geworden die alles wilt regelen."

Jeroen van der Veer

Doordat de huidige leider na dit seizoen stopt, ontstond er een vacature. Hierbij kwamen VRC en Segers al snel bij elkaar uit en werd deze week de selectie geïnformeerd. ,,Ik ben straks verantwoordelijk voor alles wat er om het eerste elftal gebeurt, maar niet wat er zich op het veld afspeelt. Hierbij moet je denken aan het regelen van vervoer, kleding, materialen, oefenwedstrijden en wedstrijdformulieren." 

Op de vraag of het niet vreemd is om op zo'n jonge leeftijd deze rol te vervullen bij je ex-teamgenoten, begint Segers te lachen. ,,Nee, dat is totaal niet vreemd. VRC is een club waar iedereen elkaar aanspreekt en waar de lijntjes altijd heel kort zijn. Iedereen heeft respect voor elkaar, omdat het in het belang van VRC gaat."

Aan ervaring geen gebrek bij de twintiger. Zo heeft hij bij The Maxx -gelegen in Veenendaal- een belangrijke functie. ,,Ik bereid daar alle bedrijfsfeesten voor en dat is mijn eindverantwoordelijkheid. Soms wel vijf tot tien bedrijven op een dag. Het regelen geeft mij voldoening en de stress die het kan geven vind ik juist leuk. Hierdoor is ook mijn interesse in het leider zijn ontstaan. Daarbij wordt ik aankomend seizoen ondersteund door Ruben Bargeman. Een echte VRC-er."