• Jeroen van den Berg

Van Gent Finaleweken: Amerzgiou blinkt uit bij stunt van DOVO

VEENENDAAL Het heeft voor zijn eigen gevoel iets te lang geduurd, maar tegen Jong Almere City heeft Salim Amerzgiou laten zien waarom hij door DOVO gehaald is. De spelmaker was samen met Roy Bakkenes de beste speler aan de kant van de Veenendalers en bekroonde zijn duel met de 2-0. ,,Heerlijk om weer te winnen en zelf te scoren."

Jeroen van der Veer

Vooral dat laatste werd dit seizoen door Amerzgiou veel te weinig gedaan en daarom ging niet zo lang geleden de knop bij de aanvallende middenvelder om. ,,Ik ben een speler van de assist, alleen gaat het ook om statistieken. Daarom wil en ga ik nu vaker schieten en vandaag betaalde dat zich uit."

Tegen de nummer twee uit de derdedivisie wist DOVO uiteindelijk knap te winnen. Na moeizame tien minuten nam de ploeg van Gert Kruys de wedstrijd over en wist Adil Mahdadi de thuisploeg na een half uur op voorsprong te koppen. ,,Vooral in de eerste helft waren we de baas op het veld", aldus Amerzgiou. ,,In de tweede helft was het rommelig door de harde wind."

En daarom moesten de mouwen worden opgestroopt en lieten Bakkenes en Amerzgiou aan de bal zo nu en dan mooie dingen zien. De Veenendalers hielden stand en sloegen via Amerzgiou in de slotfase opnieuw toe. ,,Joshua Patrick en ik gingen in de hoek tijdrekken, maar opeens kwam Joshua er via een prachtige actie uit. Toen ik zijn pass kreeg, kon ik ook afleggen. Toch besloot ik te schieten en zorgde het doelpunt ervoor dat het duel op slot kwam. Heerlijk, want na enkele wedstrijden met puntverlies hadden wij dit echt even nodig."