• Oldrich Kovarik, Pavel Dokoupil en Ivos Luzny bij de erepodium van de van Dijk Triathlon.

Triatleten uit Olomouc namen deel aan Triathlon Veenendaal

VEENEDAAL Drie triatleten uit Olomouc namen zaterdag 26 augustus deel aan de 35ste Triathlon Veenendaal. Twee atleten kozen voor deelname aan de Olympische afstand (1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen) en de derde atleet deed mee aan de 1/8 triathlon (500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen). Aan de vooravond van de wedstrijd werd het parcours rondom de surfvijver verkend. De triatleten waren erg positief over de professionele organisatie en het mooie parcours van de Van Dijk Triathlon Veenendaal.

De stedenband met Olomouc in Tsjechië bestaat inmiddels bijna 25 jaar. In april 2018 wordt dit 25-jarig jubileum feestelijk gevierd. Jos Schilte, voorzitter van Stichting Stedenband Veenendaal-Olomouc: ,,Jaarlijks vinden er diverse uitwisselingen plaats tussen Olomouc en Veenendaal. Onder andere lopen studenten uit Olomouc in Veenendaal stage, de brandweerkorpsen treffen elkaar regelmatig, en er is sinds een aantal jaar ook de mogelijkheid om een aantal inwoners te laten deelnemen aan de halve marathon. We zijn blij dat dit jaar alweer voor de derde keer ook een aantal triatleten uit Olomouc deelnam aan de Van Dijk Triathlon."

Als er belangstelling is voor uitwisseling, zowel op sportief of op ander gebied, kan contact worden opgenomen josschilte@ziggo.nl.