• foto: Ted Walker

Steunpilaar Bonevacia blijft bij VVA'71

ACHTERBERG - Op de dag dat Rogier Gerritsen, Siemen Eijkemans en Luud Eijkemans kenbaar maakten te vertrekken bij VVA'71, werd ook bekend dat Christy Bonevacia wel bij de club blijft. De vaste basisspeler hoopt daarmee een duidelijk signaal af te geven richting andere spelers. ,,We kunnen echt iets moois bij VVA'71 neer gaan zetten."

 

door Jeroen  van der Veer

 

Een speler die hij vooral probeert te overtuigen, is zijn collega-middenvelder Mourad Marbou. ,,Hij twijfelt of hij moet blijven. Ikzelf, en de club, hoopt dat hij de club trouw blijft en hopelijk geeft dit een duwtje in de goede richtinging. "

 

Daarnaast is Bonevacia vanzelfsprekend blij dat zijn huidige club veel vertrouwen in hem heeft. ,,Er waren wel clubs met belangstelling, maar het werd niet concreet. Het voorstel van VVA'71 had ik al een tijdje, maar ik heb ook ambitie. Zo wil ik graag in de topklasse spelen. Voor een andere club zal ik deze vereniging niet verlaten en daarom ga ik er vanuit dat ik ook volgend seizoen voor VVA'71 speel."

 

De middenvelder zegt het voorzichtig, omdat er een kans bestaat dat hij naar Rijnsburgse Boys vertrekt. ,,Ik mag van de club met een Topklasser praten, als deze komt. Rijnsburgse Boys heeft inderdaad belangstelling, al ben ik tweede keus. Ze proberen eerst een ander te halen en als dat niet lukt, kom ik in beeld."

 

Maar de dragende speler van de Achterbergers gaat er niet meer vanuit en daarom is hij blij met de zekerheid die hij van zijn huidige club krijgt. ,,Er werd dan wel bekend dat er drie basisspelers vertrekken, maar de club is ook met enkele grote namen bezig. Het zou geweldig zijn als we nog meer geschiedenis kunnen schrijven en ik wil daar graag onderdeel van uitmaken. Het is mogelijk, want je ziet aan alles dat VVA'71 groeiende is. Toen ik hier drie jaar geleden kwam, was er amper iets. Moet je ons nu eens zien, we zijn gewoon titelkandidaat in de hoofdklasse."