• Ted Walker

SKF tafeltennissers hebben grote doelen

VEENENDAAL ,,Wanneer wij de play-offs niet halen, dan is dat een grote teleurstelling en is het seizoen verre van geslaagd." Brenda Vonk, speelster van de SKF vrouwen, laat er geen gras over groeien.

Michel Keulstra

Het eerste vrouwenteam van tafeltennisvereniging SKF speelt dit jaar opnieuw op het hoogste niveau, in de eredivisie. Net als in de vorige jaren. Afgelopen seizoen werden de play-offs ook gehaald en dit seizoen willen de SKF-vrouwen die prestatie dus minstens evenaren.

,,Eigenlijk is de doelstelling dit jaar om de finale te halen, wat ons vorig seizoen net niet lukte. Dit seizoen hebben we daarvoor een herkansing." Afgelopen jaargang waren de vrouwen van VTV uit Nieuwegein in de halve finale van de play-offs te sterk voor de Veenendaalse ploeg.

VOORBEREIDINGEN Maar zover is het natuurlijk nog lang niet. Dit weekend is de start van het seizoen. Volgens Vonk is het team van SKF er helemaal klaar voor. ,,Iedereen heeft in de voorbereiding hard getraind. Dat hebben we meestentijds los van elkaar gedaan, omdat we allemaal niet bepaald dichtbij elkaar in de buurt wonen. Zo heeft Sharon Janssen, ons jongste lid in het team, in Spanje getraind. Maar we zijn er allemaal klaar voor."

Zoals gezegd is er bij SKF vertrouwen in het nieuwe seizoen en dat is volgens Vonk niet vreemd. ,,Wij hebben in ons team wel wat wisselingen gehad, maar die hebben er zeker niet voor gezorgd dat we er op achteruit zijn gegaan. Ik durf te zeggen dat dat bij een aantal van onze concurrenten wel is gebeurd. Dozy Den Helder is het enige team dat beduidend sterker is op dit moment. Zij zijn dan ook al een paar jaar achter elkaar kampioen geworden. Een finale tegen dat team aan het einde van het seizoen, zou geweldig zijn."

Dozy Den Helder is dit weekeinde ook de eerste tegenstander in de competitie. Een lastig begin, vindt ook Brenda Vonk. ,,We gaan natuurlijk voor de winst, maar als we deze verliezen dan is er nog geen man overboord. We moeten nog in het ritme komen, maar we hebben in de eerste wedstrijden meteen moeilijke wedstrijden, dus er moeten wel punten worden gepakt. Maar dat geldt natuurlijk net zo goed voor onze tegenstanders."

DE MANNEN Waar de vrouwen van SKF tafeltennissen in de eredivisie, daar spelen de mannen dit seizoen in de eerste divisie. Zij zijn afgelopen seizoen gepromoveerd uit de tweede divisie. Volgens kopman Arnoud Meijer gaat zijn team een divisie hoger zeker geen modderfiguur slaan. ,,Wij willen hoe dan ook bij de eerste vier eindigen, zodat we na de eerste competitie niet in de degradatiegroep terechtkomen. Maar eigenlijk is het doel om bij de eerste drie te eindigen."

Arnoud Meijer is nieuw bij het mannenteam van SKF. ,,Vorig seizoen speelde ik eredivisie bij Middelstum in de provincie Groningen. Ik woon hier in de buurt, dus dat was voor mij iedere keer wel heel lang reizen. Daarnaast zijn we met dat team afgelopen seizoen gedegradeerd naar de eerste divisie. Ik wilde dus graag weer wat dichterbij huis spelen, dus toen ik de aanbieding van SKF kreeg hoefde ik niet lang na te denken. Daarbij was het wel belangrijk dat we eerste divisie gingen spelen. Dit seizoen speel ik tegen mijn oude club. Daar kijk ik heel erg naar uit."

Het team is volgens Meijer helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. ,,Ik moet de vereniging natuurlijk nog beter leren kennen, maar we hebben echt een goede groep. Met mijn ervaring in de eredivisie hoop ik verderop in het seizoen een beetje de kar te kunnen trekken wanneer dat nodig is."