• Ted Walker

Korfballers SKF blijven ongeslagen

VEENENDAAL Na een uitstekende voorbereiding en een eerste winstpartij in de veldcompetitie heeft SKF ook hun tweede competitieduel gewonnen. Tegen Valto was het eigenlijk de gehele partij de betere, maar nam het na rust pas afstand. ,,Het kan wel eens een heel mooi jaar worden."

 

Jeroen van der Veer

 

Aan het woord is speler Daniel van Munster, die na de overwinning van 22-26 tevreden kan zijn. Hij ziet een mooie ontwikkeling bij SKF: ,,De vrouwen pikken nu ook hun doelpuntjes mee en dat was vorig jaar wel anders."

Ook in het duel tegen Valto lieten de dames van zich horen. Desondanks bleef het langer dan verwacht spannend, doordat de Veenendalers in de eerste helft geen afstand konden nemen van de thuisploeg. Het bleef continu steken op marge van één of twee punten, terwijl het klassenverschil groter was. 

In het tweede deel van de wedstrijden werden de kansen opeens wel benut en stond de verdediging ook ijzersterk. Het bleek de basis van de overwinning. ,,In de rust hadden wij ook geen paniek, we zaten er rustig bij en hadden een goed gevoel. Wij bleven ons ding doen en dat resulteerde in een mooie overwinning."

Aankomende zaterdag wacht het duel tegen Nieuwekerk. Een alles of niets potje? ,,Nee, daarvoor is het nog te vroeg. Wel is het net als ons één van de favoriete voor de titel, dus het wordt een belangrijke wedstrijd."