• Ted Walker

'Ik giet met plezier een beetje ranja in de bidons'

VEENENDAAL Wie in Sporthal West loopt, hoort Corine de Vries vaak al van verre aankomen. Het geluid van haar hakken klinkt bij de heren van het eerste team van volleybalclub VCV als muziek in de oren. Zij weten dat de teammanager in aantocht is en alles vlekkeloos gaat verlopen. Als vrouw in de mannenwereld houdt zij zich perfect staande en wil ze er zelfs nooit meer uit. ,,Ik wil met deze boys naar de eredivisie."

Jeroen van der Veer

Een paar jaar geleden wist Corine de Vries nog helemaal niets van volleybal en inmiddels is ze teammanager bij een eerste team van VCV. Door haar dochter raakte ze verknocht aan het spelletje, waarbij ze veel meer is dan enkel en alleen de vrouw die de bidons vult. Vier en een half jaar geleden zat ze voor het eerst op de tribune bij een wedstrijd van VCV. ,,Ik kijk altijd bij mijn oudste en was dus toch op de club", aldus de 41-jarige. ,,Ik werd gevraagd om de courtcrew over te nemen. Danniek, mijn dochter, was vaste quickmopper geworden, dus ik moest er toch zijn. Dan maar mezelf nuttig maken."

DE BESTE Drie jaar lang nam ze, samen met Annelize Kwetters, de courtcrew op zich. Niet alleen de rollers, maar ook de tellers vielen onder haar verantwoordelijkheid. Het waren en zijn haar figuurlijke kinderen en ze vond steeds meer haar plekje binnen de vereniging. ,,Met de kids waren wij één van de beste op het hoogste niveau. Zelfs tegenstanders en scheidsrechters gaven ons complimenten over het werk van onze talentjes."

Plotseling kreeg ze de vraag of ze eenmalig de toenmalige teammanager kon vervangen. De Vries was vereerd en genoot van haar takenpakket in Luxemburg, waar het team op een oefentoernooi was. ,,Ik vind het fijn om mensen te kunnen ondersteunen en dat kon perfect in deze rol."

Nog voor het oude Prins/VCV naar Ede vertrok, werd De Vries gevraagd om bij het destijds tweede team teammanager te worden. ,,Ik had daar oren naar, maar ik had mijn woord aan Prins/VCV gegeven om nog een seizoen de courtcrew te draaien, mits ze in Veenendaal zouden blijven. Het moest dus te combineren zijn."

MANUSJE VAN ALLES Toen Prins/VCV daadwerkelijk uit Veenendaal vertrok, werd het huidige team van De Vries het vlaggenschip van het Veenendaalse VCV. Een team van Veenendaal, voor Veenendaal. Alles viel op zijn plek en De Vries werd aangesteld als teammanager. Ze wast de kleding, zorgt op wedstrijddagen dat alles in de puntjes geregeld is en wil randzaken uit handen nemen bij de spelers. Het moge duidelijk zijn dat De Vries een manusje van alles is. ,,Ja, daarbij vul ik ook de bidons. Ondankbaar werk? Welnee. Zo giet ik met alle plezier een beetje ranja in de flessen van Wouter Pilon en Mark van de Munt."

Dat haar aanwezigheid gewaardeerd wordt, merkt ze momenteel dubbel en dwars. De vader van speler Wouter van Ark is onlangs overleden en daarom maakt De Vries met veel liefde even wat overuren. ,,Zorgen dat zijn trainingen worden overgenomen, wedstrijden verplaatsen en ga zo maar door. Hij gaf mij van de week een dikke knuffel en zei dat hij het waardeert. Tja, dan is voor mij het seizoen eigenlijk al geslaagd."

In de serie Clubgezichten portretteren we de gouden vrijwilligers uit de sport. Elke vereniging heeft er wel een paar. Iedereen kent hem of haar wel, het gezicht van jouw club. Elke woensdag in VeenendaalseKrant. Tips? Mail de redactie: veenendaalse.krant@bdu.nl ovv Clubgezichten

Label:

Clubgezichten