• Ted Walker

GVVV doet zichzelf tekort in Katwijk

VEENENDAAL Het was onnodig, maar toch heeft GVVV verloren van een effectiever Katwijk. De Veenendalers hadden gezien de kansen recht op meer, alleen wist het niet de trekker over te halen. ,,En daardoor sta je na afloop met een 2-0 nederlaag", baalde middenvelder Wilco den Hartog. 

 

Jeroen van der Veer

 

Het was geen goede pot, zou ook Den Hartog na afloop bekennen. Waar beide ploegen het moeten hebben van hun positiespel, werd vooral de lange bal gehanteerd. Een van de spaarzame aanvallen voor Katwijk was in de eerste helft echter wel direct raak. Verdediger Bart Hulsbos probeerde een voorzet nog wel te weg te werken, maar het projectiel kwam in eigen doel terecht. ,,Vrij ongelukkig", aldus Den Hartog. 

 

Ook in de tweede helft bleef het een rommelige wedstrijd, al kreeg GVVV grote kansen. ,,Over de gehele wedstrijd gezien hadden wij zeker twee á drie keer moeten scoren. Dat waren geen kansen te noemen, dat zijn eigenlijk gewoon 100% doelpunten. Daar ligt het aan; wij maken onze kansen niet af."

Katwijk deed dit wel en pakte het buitenkansje van af de elf meter ("Makkelijk gegeven" -Den Hartog) aan. ,,Wij doen onszelf hiermee tekort."

 

*Archieffoto