• Ted Walker

DOVO versterkt zich per direct met verdediger

VEENENDAAL De kersverse derde divisionist DOVO heeft zich per direct versterkt met Nando Wormgoor. De bikkelharde verdediger zat zonder club en tekent een contract voor één seizoen. 

 

Jeroen van der Veer

 

Het jongere broertje van voormalig DOVO-speler Vito Wormgoor speelde voorheen bij HDS, Elinkwijk, Vitesse, FC Dordrecht en RKC Waalwijk en draagt aankomend seizoen het rode shirt van de club uit Veenendaal. 

Het oefenduel tegen IJsselmeervogels (3-1 winst) werd door Wormgoor bekeken en toen raakte hij nog enthousiaster over zijn nieuwe werkgever. ,,Je ziet dat er veel voetbal in de ploeg zit", laat de nieuwe aanwinst weten. ,,Ik wil vooral proberen een leider te zijn binnen het veld en met Gert Kruys aan het roer staat er ook heel wat ervaring langs de lijn."

De mandekker moet het vooral van zijn duelkracht hebben, al noemt Wormgoor ook zijn pass als hem gevraagd wordt om zijn sterke punten.

De club haalt met de 25-jarige geen onbekende in huis. ,,Mijn vader en Vito hebben er natuurlijk gevoetbald. Als kleine jongen liep ik op zaterdag op de velden als mijn broer moest voetballen. Dat DOVO me nu belde vond ik heel erg mooi. Ondanks dat we er niet meer zo vaak komen is DOVO altijd een warme club gebleven."