• Jeroen van der Veer

Dennis van Meegdenburg vindt zijn plek op de bank

VEENENDAAL Nu het seizoen gespeeld is, is het tijd om met de trainers van de voetbalclubs terug te kijken. Deze keer wordt gesproken met Dennis van Meegdenburg. Hij was de rechterhand van de vertrokken trainer John de Wolf. 

Jeroen van der Veer

Na flink wat jaren actief te zijn geweest op het veld, was dit het eerste jaar waarin Dennis van Meegdenburg niet actief was. Hij werd assistent bij GVVV en hielp de hoofdtrainer waar nodig.

 

Het eerste seizoen als niet-voetballer zit erop Dennis. Hoe bevalt het?

,,Eigenlijk verbazingwekkend goed. Men hoeft niet meer te verwachten dat ik ooit weer de voetbalschoenen aantrek voor selectievoetbal."

 

Ja, dat kennen wij van jou. Dat heb je vaker gezegd.

,,Haha, dit seizoen hebben spelers wel eens gevraagd of ik meetrain en gekscherend of ik weer kwam voetballen. Dat is echt geweest en ik focus mij nu op mijn nieuwe rol."

 

Dat is de rol als assistent bij GVVV. Wat houdt dat nou eigenlijk in. Pionnetjes neerzetten op het trainingsveld?

,,Nee, zeker niet. Als dat het was, was ik direct gestopt. Ik denk persoonlijk dat de rol van een assistent wordt onderschat. Je hebt veel overleg, praat met de spelers, helpt bij trainingen, doet de standaardsituaties en zo kan ik nog wel even doorgaan."

 

Dus ondanks dat je geen voetballer meer bent, zit jij niet stil.

,,Zeker niet. Het is misschien nog wel drukker dan toen ik speler was. Maar dat is niet erg, het is mij grotendeels goed bevallen."

 

Grotendeels…

,,Achteraf gezien had ik misschien iets dominanter moeten zijn. Misschien toch meer delen van de trainingen leiden. Maar ja, dat weet ik nu. Voor mij was het ook aftasten en kijken hoe ik mijn weg erin ging vinden."

 

Dan vind je een weg bij een hoofdtrainer en dan vertrekt 'ie. Was jij ook zo verbaasd?

,,Hier had ik geen rekening mee gehouden. Ik denk niemand. Toch vallen achteraf gezien bepaalde dingen wel op en leg je verbanden. Je merkte bijvoorbeeld in de laatste weken bij iedereen verslapping. Ook bij De Wolf."

 

Hoe bedoel je dat?

,,Hij was druk met televisieverplichtingen, onze prestaties waren niet best, we hadden misschien een te smalle selectie en konden daardoor blessures niet of nauwelijks opvangen. Door dat soort dingen is het seizoen toch negatief afgesloten."

 

En dat terwijl het seizoen zo mooi leek te worden.

,,We begonnen uitstekend en hebben lang tweede gestaan. Tegen de beloftenploegen ging het echter mis en lieten wij veel punten liggen. Denk je die weg, dan eindig je gewoon in de top drie."

 

Hoe was het voor jou om op de bank te zitten? 

,,Het was wel wennen in de beginfase. Je voelt je toch nog voetballer en je bent actief in een groep waar je flink wat jaren zelf in voetbalde. Toch vond ik daarin mijn weg en voelde het na een week of vier prima. De spelers zien mij op het veld als assistent en in de kantine als hun oud-ploeggenoot. Dat gaat dus prima."

 

Toen De Wolf bekend maakte te vertrekken, klonk heel zachtjes jouw naam als opvolger. Was dat ooit realistisch?

,,Nee, want ik heb mijn TCII niet. Die papieren wil ik dit seizoen wel gaan halen, maar dat staat hier los van."

 

Maar je wil ze niet zonder reden.

,,Dat klopt. Ik weet niet of ik altijd assistent wil blijven of wil doorgroeien naar hoofdtrainer. Dat laatste kan trouwens ook in de jeugd zijn, want dat vind ik ook erg leuk."

 

De spitsen bij GVVV waren opnieuw niet gelukkig. Hoe komt dat toch?

,,Wij hadden nu twee spitsen die aanvoer van de zijkanten nodig hadden. Echte vleugelspitsen ontbraken en dan wordt het lastig. Toch heeft Frank (Tervoert, red.) het niet slecht gedaan. Hij heeft nog best wat gescoord, maar kende een slecht begin."

 

Trek jij je dat aan? Het is jouw erfenis.

,,Haha, nee. Wel ben ik veel met ze bezig geweest. Dat hoop ik volgend seizoen opnieuw te kunnen doen met de spitsen."

 

Volgend seizoen krijg je te maken met Niek Oosterlee. Krijg jij een andere rol?

,,Over de invulling moeten wij het nog hebben, maar dat verwacht ik wel. Ik hoop meer te kunnen doen. De zomerstop is nu lekker, maar heb ook weer zin om te beginnen."