• Archief BDUmedia

De Merino's door in beker; DOVO strandt

VEENENDAAL De Merino's is de enig overgebleven Veenendaalse ploeg in de strijd om de districtsbeker. De blauwwitten wonnen zaterdag met 0-7 van derdeklasser Kadoelen. Voor DOVO eindigde het bekeravontuur zaterdag, de Veenendalers gingen met 3-1 onderuit bij ADO'20.

DOVO kwam in Heemskerk snel op voorsprong door een doelpunt van Serhat Koc. ADO'20 kwam echter nog in de eerste helft op gelijke hoogte door een treffer van Gert Jan van Leiden. Na de pauze besliste de thuisploeg het duel met doelpunten van Raymond de Waard en Jesper de Vré. Het lukte DOVO in het restant niet meer om de wedstrijd weer spannend te maken.

De Merino's was veel te sterk voor de derdeklasser uit Amsterdam Noord. Het duurde even voordat De Merino's voor het eerst het net wist te vinden, maar toen dat eenmaal gebeurd was ging het snel. Jurrien van der Horst brak de ban voor de Veenendalers in de dertigste minuut. Via opnieuw Van der Horst en Anass Lahnine werd de rust bereikt met 0-3. Mikula Ristic, Patrick Donkervoort, Omar Riani en opnieuw Ristic maakten in de tweede helft de zeven vol.

Voor De Merino's wacht nu een duel met hoofdklasser Swift in de tussenronde. Dat duel wordt gespeelt op 17 december.