• Scheidsrechter Erdogan

    Foto Rinus van Denderen

Amateurvoetballers krijgen minder snel een schorsing

VEENENDAAL Vanaf september zullen amateurvoetballers minder snel geschorst zijn. Voetballers in de hoofd- tot en met de vierde klasse zijn sinds dan niet meer geschorst bij hun vierde gele kaart in het seizoen, maar na een vijfde. De eerstvolgende uitsluiting volgt daarna na de zevende prent. 

 

Jeroen van der Veer

 

Al langere tijd klaagde men dat voetballers te snel geschorst waren. Na vier gele kaarten moest men één wedstrijd langs de kant brommen en vooral aan het einde van het seizoen brak dit enkele teams op. Vanaf aankomende seizoen wordt dat iets anders, als spelers pas na vijf kaarten aan de kant moeten toekijken. 

Voorheen was het zo dat spelers na hun schorsing bij de eerstvolgende kaart opnieuw geschorst waren. Ook dit is veranderd. Na een zevende en negende kaart moet men opnieuw brommen langs de kant. 

 

BEKER Voor de bekercompetitie telt een ander kaartensysteem. Na vier gele kaarten is men één duel geschorst. Alleen directe rode kaarten opgelopen in het bekertoernooi tellen mee voor de competitieduels. Voor de rest worden beker en competitie van elkaar losgekoppeld.

 

NACOMPETITIE Alle spelers beginnen in de nacompetitie op 'nul' als het gaat om gele kaarten. Pakt men in de nacompetitie twee gele kaarten, dan moet het één duel toekijken.