• Archief BDUmedia

Vrouw bestolen van tas door man op scooter

VEENENDAAL Een 65-jarige vrouw uit Veenendaal is vrijdag bestolen van een tas. Dat gebeurde op de Adriaen van Ostadelaan. De vrouw heeft maandag aangifte gedaan.

De vrouw fietste vrijdag rond 11.30 uur over de Adriaen van Ostadelaan in de richting van de kruising met de Jan Steenlaan. Zij had haar boodschappentas in een mand aan het stuur geplaatst. Kort voor de kruising hoorde de vrouw dat haar van achteren een scooter naderde. Op het moment dat de bestuurder van de scooter haar aan de linkerzijde passeerde, trok hij de tas uit het mandje en sloeg hij rechtsaf in de richting van de Jan Steenlaan.

Van de verdachte is het navolgende signalement bekend: stevig postuur en een grijs met wit baseball petje.

BELANGRIJKE GETUIGE De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar een specifieke getuige. Deze persoon zat te lunchen in het plantsoen en was mogelijk in die omgeving aan het werk. Hij heeft nog gesproken met het slachtoffer maar helaas zijn gegevens van deze getuige niet bij de politie bekend. De politie sluit niet uit dat deze man (blank, circa 45 jr. en gekleed in een blauwe polo en zwarte werkbroek), maar mogelijk ook anderen, een goed signalement kunnen geven van de verdachte en meer kunnen vertellen over zijn vervoermiddel en/of rijrichting. Mocht u zich hierin herkennen, dan wordt u verzocht te bellen met de politie Veenendaal via 0900-8844.