Vluchtelingen vanaf vandaag in De Valleihal

VEENENDAAL Vanaf woensdagmiddag 16.00 uur zullen er 150 vluchtelingen worden ondergebracht in de Valleihal in Veenendaal. Twee weken geleden werd bekend dat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) de stad had gevraagd of het hiervoor beschikbaar was en daarmee stemde burgemeester Wouter Kolff in. Dinsdagavond kwam het concrete verzoek aan bij meerdere Utrechtse gemeenten en daarvoor stelt Veenendaal stelt de Valleihal beschikbaar. ,,Ik ben iedereen die hier aan meewerkt zeer dankbaar", aldus Kolff.

 

Jeroen van der Veer

 

Dit houdt in dat Veenendaal de komende 72 uur crisisopvang zal bieden aan 150 vluchtelingen. Na deze 72 uur stromen de vluchtelingen door naar reguliere opvanglocaties buiten Veenendaal. De vluchtelingen worden met bussen vanaf een noodopvanglocatie in Sittard naar Veenendaal gebracht.

 

De vluchtelingen zullen van de gemeente bij aankomst direct op de hoogte worden gesteld van de huisregels. Zo mogen ze de sporthal verlaten, maar wordt geadviseerd dat niet te doen. Voornaamste reden hiervan is dat men in de sporthal wordt verteld op welke locatie ze na 72 uur worden gehuisvest.

 

Wouter Kolff: ,,Veenendaal is een gastvrije gemeente met veel betrokken inwoners die klaarstaan voor anderen. Daar past bij dat Veenendaal, net als veel andere gemeenten, een bijdrage levert aan de gewenste crisisopvang van mensen die vanuit een oorlogsituatie huis en haard hebben moeten verlaten. We stellen daarom sporthal De Vallei gedurende 72 uur ter beschikking. Deze hal beschikt over de vereiste faciliteiten voor crisisnoodopvang."

 

INFORMATIEAVOND Woensdagavond is er voor bewoners een informatiebijeenkomst. Deze wordt om half acht gehouden in de raadzaal.

 

ACTIVITEITEN Over alle activiteiten die gepland stonden in de sporthal, zal goed overleg plaatsvinden met Sportservice Veenendaal.

AANMELDEN Veenendalers die willen helpen bij de vluchtelingenopvang in Veenendaal kunnen een mailtje sturen naar de gemeente via helpen@veenendaal.nl.

Label:

Vluchtelingen