• Lex van Lieshout

Veenendalers aangehouden na inbraak in Elspeet

VEENENDAAL De politie kreeg in de nacht van woensdag op donderdag 10 december rond 04.30 uur een melding binnen over een inbraak bij een bankgebouw aan de Apeldoornseweg in Elspeet. De politie was snel ter plaatse en heeft in de omgeving twee verdachten aangehouden. Het gaat om twee mannen van 37 en 41 uit Veenendaal.

Na ontvangst van het inbraakalarm ging de politie direct ter plekke poolshoogte nemen en werd tegelijkertijd in de omgeving uitgekeken naar mogelijke verdachten. Een politieauto stuitte op de Vierhoutenweg in Emst op een auto waar twee mannen inzaten. De politie wilde de auto ter controle staande houden en gaf de bestuurder een stopteken, maar bij het zien van de politie ging de bestuurder er direct vandoor. Kort daarna reed hij zichzelf klem in een doodlopende straat.

De Veenendalers zijn aangehouden op verdenking van het plegen van de inbraak. Ook bleken zij de nodige inbrekerswerktuigen in hun auto te hebben liggen. De auto is in beslag genomen voor nader onderzoek. In de auto werd een hoeveelheid kleingeld aangetroffen. Uit het bankgebouw bleek ook kleingeld te zijn gestolen. De twee verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. In het bankgebouw heeft de technische recherche sporenonderzoek verricht.