• peuteropvang

Peuterspeelzalen blijven zeker tot 2016 open

VEENENDAAL Het is zeker dat de peuterspeelzalen tot 1 januari 2016 geopend zijn. Dat zegt het college in antwoord op schriftelijke vragen van ChristenUnie en SP. De bewindvoerder heeft aangegeven dat bij voortzetting van de subsidiëring tot eind dit jaar de peuterspeelzalen open kunnen blijven. Er zou geen schuldensituatie zijn.

Zoals bekend sluiten de peuterspeelzalen van Kwink eind dit jaar. Er is surseance van betaling aangevraagd. In veel gevallen eindigt dit in een faillissement en daarom de vragen aan het college. Met ingang van volgend jaar wordt het peuterwerk ondergebracht bij Kwink Kinderopvang BV. Er gaan volgens het college banen verloren en er is op dit moment geen sociaal plan voor de medewerkers omdat er geen sprake is van een reorganisatie.

,,Er blijft peuteraanbod, maar door het besluit van de raad om de subsidie stop te zetten kan dat aanbod niet meer worden gedaan tegen het huidige oudertarief. De kosten voor het peuterspeelzaalwerk zijn vergelijkbaar met de tarieven binnen de kinderopvang."