• Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark plaatst open brief over pandaparkeerplaatsen

RHENEN In een paginagrote ingezonden brief in dagblad De Gelderlander legt directeur Robin de Lange van Ouwehands Dierenpark uit waarom zijn dierentuin extra parkeerruimte nodig heeft. De Lange heeft een terrein in de gemeente Wageningen op het oog, maar ondervindt veel weerstand.

,,Taalkundig is dat beslist een goed klinkende en geestige benaming. Maar de suggestie die ervan uitgaat klopt niet. Immers, al veel langer hebben onze gasten parkeerproblemen, vooral op de drukste dagen van het jaar", aldus De Lange over de naam 'pandaparkeerplaats' die inmiddels aan de kwestie is gegeven.

Ouwehands Dierenpark verwacht dat de komst van de Chinese panda's Wu Wen en Xing Ya de eerste jaren zal leiden tot een toename van het aantal bezoekers aan de regio. Het dierenpark verwacht de parkeerplaatsen dan ook hard nodig te hebben. Daarnaast werken er veel inwoners van Wageningen in de dierentuin, die ook allen een plekje voor hun auto nodig hebben. Tegenstanders zijn echter bang voor overlast en landschapsvervuiling.

De panda's komen naar verwachting in het voorjaar naar Rhenen. De Lange hoopt dat er voor die tijd een constructieve oplossing voor de kwestie is gevonden.