• Valerie Kuypers

Ondernemer bedreigd na azc-nieuws

RHENEN Ondernemer Jan Scheffer is bedreigd nadat de gemeente Rhenen bekend maakte tweehonderd vluchtelingen te willen opvangen. Dat meldt De Gelderlander. De ondernemer is op geen enkele manier betrokken bij de kwestie, maar kreeg wel te maken met bedreigingen.

Het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) en de gemeente zijn in gesprek over een noodopvang voor asielzoekers op het DELM-terrein bij Remmerden. Scheffer is niet betrokken bij het project, maar omdat hij in het verleden als ontwikkelaar het terrein kocht en doorverkocht, is hij telefonisch bedreigd en lijfelijk belaagd zegt hij tegen De Gelderlander. ,,Iemand kwam hier binnen en vertelde mij met wijzende vinger dat hij mij er verantwoordelijk voor houdt als er iets fout gaat in de noodopvang." Ook op de school van de kinderen van Scheffer zouden er bedreigingen geuit zijn.

REACTIES Op de facebookpagina van de gemeente Rhenen wordt veel gereageerd op het nieuws. Hoewel daarop meer negatieve reacties zijn te lezen, zijn er ook positieve uitingen.

Label:

Vluchtelingen