• Archief BDUmedia.

    Marco De Swart

Levende kerststal, Pettefletconcert en Santa Run in Veenendaal

VEENENDAAL Een levende kerststal in de kerk en op de Markt en een Pettefletconcert op het Stadsstrand. Twee van de activiteiten tijdens het weekend van 17 en 18 december in Veenendaal, met daarin ook de tweede koopzondag. De eerste koopzondag werd in september gehouden. In De Cultuurfabriek staat Driekoningen centraal en er is muziek. Een kerstband loopt door het centrum.

Vrijdagavond 16 december begint het weekend met de inmiddels traditionele Santa Run, over drie kilometer in het centrum. Onder de noemer X-Mas Lights is er door het hele kernwinkelgebied muziek en feestverlichting. Zaterdag is er in de Scheepjeshof de Drentse bollen uitdeelactie. Voor sfeer in de Hoofdstraat en Hoogstraat is gezorgd middels All about Dickens. Op het Kees Stipplein is een grote kerststal en in het Fablab bij De Cultuurfabriek kunnen kerstboomstukjes worden gemaakt.

Vrijdag 23 december, vlak voor kerst, is het Late Night Shopping in het centrum en een vioolconcert bij De Cultuurfabriek, verzorgd door De Muzen.