• SKMV
  • SKMV
  • SKMV

Klassieke motoren racen over Faktorij

VEENENDAAL De Stichting Klassieke Motorsport Veenendaal (SKMV) houdt zaterdag 12 augustus voor de 23e keer regelmatigheidswedstrijden voor klassieke wegracemotoren van voor 1973. Ook deze editie wordt gehouden op en rond het groene bedrijventerrein De Faktorij, langs de A12 met de start aan de Gildetrom.

Dankzij de gunstige ligging midden in Nederland en de professionele organisatie bezoeken vele liefhebbers van de motorsport jaarlijks deze races. Alle faciliteiten zijn aanwezig, inclusief catering en een terras met vrij uitzicht over het rechte stuk en start/finish. Op vrijdagavond 11 augustus start zo rond de klok van 19.00 uur de unieke 2-uurs Endurance race inclusief Le Mansstart met om het kwartier een rijderswissel. Op het circuit van zo'n 1600 meter lengte worden zaterdag 12 augustus van 10.00 uur tot 17.30 uur demo's verreden in de volgende klassen: 50cc, 125cc, 250cc, 350cc, 500cc, zijspannen en oldtimers.

In de ochtend vinden de trainingen plaats en in de middag de demo's. De gehele dag zal de speaker veel informatie geven over de racende motoren en de rijders. Daarnaast is er een uitgebreid programmaboekje beschikbaar. Ook het gehele rennerskwartier is vrij toegankelijk, zodat de machines in alle rust te bezichtigen zijn.

Meer informatie is te vinden op www.classicracesveenendaal.nl.