• Ouwehands Dierenpark

Kim en Sergio winnen 'Panda-veiling'

RHENEN De veiling die Ouwehands Dierenpark uitschreef om mee te gaan de reuzenpanda's op te halen in China, is gewonnen door Kim Brantjes en Sergio Bena. Het duo stapt zondag aan boord van het vliegtuig richting China om de panda's Xing Ya en Wu Wen op te halen.

Ouwehand schreef de veiling uit om belangstellenden de kans te bieden op een unieke ervaring: het mee ophalen en naar Nederland brengen van reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya. Bieden kon vanaf 5100 euro. Bena bood 7550 euro en dat was genoeg om te winnen. De opbrengst van de veiling gaat naar het gezamenlijke project van Ouwehands Dierenpark en het Wereld Natuur Fonds ten behoeve van bescherming van de reuzenpanda's in het wild.

,,Als kind was ik al dol op panda's. Sergio wist dat'', zegt Brantjes tegen RTL Nieuws. Toen ze op Facebook het bericht over de veiling tegenkwam, tagte ze haar vriend. ,,Voor de grap", zegt ze. ,,Ik had nooit gedacht dat hij daadwerkelijk zou gaan bieden."

Bena deed dat dus wel met als gevolg dat het duo mee mag naar China. ,,Dit is een unieke ervaring, zoiets maak je niet zomaar mee."