H2E geeft geld aan het AZC

VEENENDAAL Regen, gezelligheid, knakworsten, spelletjes, rommel en een opbrengst van 492 euro. Dat waren de ingrediënten van de lesdag van klas H2e van het Veenendaalse Ichthus College. Leerlingen van deze klas organiseerden een rommelmarkt en een sponsorloop op het plein van de Johannes Calvijnschool in Veenendaal.

De leerlingen kwamen samen met hun godsdienstdocent op dit idee omdat zij bij het vak godsdienst de Bergrede hadden besproken. Tijdens de lessen stond hoe dit concreet kon worden gemaakt. Ze bedachten om echt iets te doen voor een ander. Samen met de Stichting Present in Veenendaal hadden zij afgesproken om een keer bij het AZC in Overberg te gaan helpen. De leerlingen gaan samen met de jongeren van het AZC op 10 april de woonkamers opvrolijken. Maar voor het opknappen van de kamers is geld nodig. De leerlingen kregen de opdracht om plannen in te leveren bij hun godsdienstdocent voor het inzamelen van geld. ,,Help H2E aan geld voor materiaal voor het AZC!"

Twee leerlingen, Marc-Jan en Elsbeth, wilden een rommelmarkt met activiteiten organiseren. Tegelijkertijd organiseerden Ilse en Ruben op dezelfde locatie een sponsorloop voor de leerlingen van groep 8 van bassischool De Schakel en de leerlingen uit klas V1D van het Ichthus College. Er werden broodjes knakworst en frisdrank verkocht. De actie was volgens de school ,,een groot succes". Ondanks de regen waren de leerlingen erg enthousiast. En de opbrengst was boven verwachting. De rommelmarkt heeft 492 euro opgebracht. De revenuen van de sponsorloop worden nog geteld. Mevrouw Bouw, godsdienstdocent op het Ichthus College en organisator van dit alles, was erg enthousiast en liep heel de dag rond met een 'big smile'.

Label:

Vluchtelingen