Doe lekker mee bij Proef Cultuur

VEENENDAAL Zin om er even lekker uit te zijn en om te genieten van muziek en dans? Of om zelf ook bezig te zijn? Kom dan zaterdag 17 september naar Proef Cultuur.

Tijdens Proef Cultuur worden het Thoomesplein, Kees Stipplein en Stadsstrand omgetoverd tot een festivalterrein. Er zijn volop optredens, kraampjes vol informatie over wat cultureel Veenendaal te bieden heeft en de bezoekers kunnen ook lekker mee doen.

In het Museum kunnen kinderen bijvoorbeeld aan de slag met drie kleuren verf om een fantasierijk schilderijtje te maken. Alle schilderijtjes worden samengevoegd waardoor een mega groot schilderij ontstaat in een verrassende vorm. Mee doen aan deze leuke activiteit kan tussen 14.00 en 16.00 uur in het Museum, op zowel zaterdag 17 als zondag 18 september.

En ook leuk: zelf lampionnen maken. Kinderen kunnen bij de kraam van Verfijnd Veenendaal zelf aan de slag gaan zodat ze maandag, tijdens Lampegietersavond, met hun zelfgemaakte lampion op stap kunnen.

Maar er is nog veel meer te doen: bijvoorbeeld DJ-workshops, een speel-in harp, improviseren op viool en een slagwerkworkshop bij Muziekschool de Muzen en in de Cultuurfabriek kunnen kinderen op ontdekking gaan in het Monstelijk Hertenbos 2.0, of een kijkje nemen in de Fiep-bus, vol werk van Fiep Westendorp.

Het volledige programma is te vinden op www.proefcultuurveenendaal.nl. Ook de activiteiten van vrijdag 16 en zondag 18 april staan hier vermeld. Proef Cultuur is zaterdag 17 september van 12.45 uur tot 17.30 uur.