• Vincent Jannink

Dansfeest met vluchtelingen uitgesteld na dreigementen

VEENENDAAL Na overleg met de politie en de gemeente Veenendaal, hebben 'Stichting Gastgezin voor een Vluchteling' en De Basiliek het geplande Dansen met Vluchtelingen afgeblazen. Het evenement zou op 17 maart gehouden worden, maar door dreigementen wordt het evenement uitgesteld. 

Jeroen van der Veer

,,Binnen afzienbare tijd wordt bekend gemaakt wanneer het feest alsnog doorgang zal vinden op een wijze waarbij de veiligheid van de bezoekers nog beter kan worden gegarandeerd", laat de organisatie op haar Facebook-pagina weten. ,,Binnen afzienbare tijd wordt bekend gemaakt wanneer het feest alsnog doorgang zal vinden op een wijze waarbij de veiligheid van de bezoekers nog beter kan worden gegarandeerd."

Het doel van 'Gastgezin voor een Vluchteling' is om op een betekenisvolle wijze ontmoeting te faciliteren tussen Nederlandse gastgezinnen en vluchtelingen. In dat kader is een event als 'Dansen met Vluchtelingen' georganiseerd om positieve, betekenisvolle interculturele uitwisseling te laten plaatsvinden. ,,We zijn geraakt door de haat die spreekt uit een aantal van de bedreigingen die zijn geuit in de richting van het initiatief Dansen met Vluchtelingen", aldus Jurrien ten Brinke van 'Gastgezin voor een Vluchteling'. 

Label:

Vluchtelingen