• Ouwenhands Dierenpark

Chinese vakmannen neergestreken in Ouwehands Dierenpark

RHENEN Een groep Chinese vakmannen is gearriveerd om het reuzenpandaverblijf 'Pandasia' in het Ouwehands Dierenpark af te bouwen.

De groep werknemers voorziet het project onder andere van een traditionele Chinese dak- en gevelconstructie en van traditionele Chinese thematisering. De constructie wordt bovenop de negen meter hoge betonnen basisconstructie geplaatst die de afgelopen maanden door de Nederlandse aannemer Wessels Rijssen is neergezet. Uiteindelijk wordt het gebouw zeventien meter hoog. De komende maanden wisselen houtbewerkers, dakbedekkers en decorateurs elkaar af om samen het gebouw af te ronden.

POORT Daarnaast bouwen ze zowel bij de entree als uitgang van Pandasia een Chinese poort. Deze poorten zijn in China op traditionele wijze gemaakt en een paar maanden geleden naar Nederland verscheept. De dak- en gevelconstructie wordt voorzien van ruim 35.000 aardewerk dakpannen. Deze geglazuurde dakpannen zijn in een 700 jaar oude fabriek met de hand gemaakt en voorzien van een keizerlijke kleur.

BEZOEKERS Gedurende de gehele zomerperiode zal de groep vaklieden zich inzetten om 'Pandasia' om te toveren tot een heus authentiek Chinees bouwwerk. De vorm, constructie, verhoudingen, materiaal en kleur van de gebouwen zijn afgeleid van een Chinese tempel. In de komende weken zal de bouw het hoogste punt bereiken. Het Chinese vakmanschap is vanaf een afstand voor bezoekers te volgen.

EIGEN KOK Om de Chinese vakmannen optimaal te laten presteren hebben zij een eigen Chinese kok meegenomen. Tijdens hun verblijf hier in Nederland, gedurende deze zomer, zal hun eigen kok dagelijks een Chinese lunch en diner voor hen bereiden.

Wanneer het bouwwerk af is, volgt een inspectie door Chinese instanties. Zodra de goedkeuring is ontvangen kan Ouwehands Dierenpark het transport van de reuzenpanda's in gang zetten.