• BDUmedia

Chinese inspectie tevreden over Pandasia

RHENEN De Chinese autoriteiten zijn goed te spreken over Pandasia, het pandaverblijf in Ouwehands Dierenpark dat het nieuwe thuis moet worden van panda's Wu Wen en Xing Ya. Het gezelschap kwam het onderkomen dinsdag inspecteren. Pas als de Chinese autoriteiten het verblijf hebben goedgekeurd, gaan de panda's op transport naar Rhenen.

De delegatie bestond uit Zhong Yi (directeur van de Chinese Wildlife Conservation Association), Liu Dewang (directeur van State Forestry Administration), Wei Rongping (directeur van de Dujiangyan Pandabase) en Luo Yu (directeur van de International Cooperation Department, Chinese Conservation and Research Centre for the Giant Panda). Ze kwamen het nieuw gebouwde reuzenpandaverblijf in Ouwehands Dierenpark inspecteren. Het Pandasia projectteam van Ouwehands Dierenpark gaf een rondleiding geven en voorzag de delegatie van gedetailleerde informatie over het verblijf en de laatste stand van zaken met betrekking tot de voorbereidingen voor de komst van de reuzenpanda's naar Rhenen.

Het verblijf bestaat uit twee gebouwen in Chinese stijl, die door een loopbrug met elkaar verbonden zijn. In het verblijf krijgen meerdere Aziatische diersoorten een onderkomen, zoals kleine panda's en muntjaks. Het verblijf bestaat uit twee delen, een apart binnen- en buitenverblijf voor het mannetje én voor het vrouwtje. Verder zijn er meerdere nachtverblijven, een kraamkamer, een koelcel voor bamboeopslag en een kliniek. Daarnaast maken een restaurant met Chinees-Aziatische uitstraling en een 'pandashop' onderdeel uit van het project.

Na goedkeuring van het reuzenpandaverblijf kan de volgende stap worden gezet in dit unieke project, namelijk het transport van de reuzenpanda's vanuit China. De verwachting is dat de reuzenpanda's Wu Wen en Xing Ya in het voorjaar van 2017 in Ouwehands Dierenpark arriveren.