• Facebook Liesbeth Geuze

Arts die hulp verleende bij fataal ongeluk opgespoord

VEENENDAAL De arts die eerste hulp verleende aan de moeder van de familie Geuze is door een massale Facebook-actie gevonden. Dit laat Liesbeth Geuze weten. ,,Wij zijn diep, diep geroerd door alle reacties en het medeleven."

 

Jeroen van der Veer

 

De 81-jarige Elisabeth Geuze viel 18 juli met haar fiets en overleed een dag later aan de gevolgen van een hersenbloeding. Een toevallig voorbijkomende arts verleende eerste hulp en Wim Geuze -de man van Elisabeth- was door alle paniek vergeten haar naam te vragen. 

Via een facebook-bericht werd deze week gevraagd wie de hulpbiedende arts was en dit heeft succes opgeleverd. ,,Wij hebben de arts gevonden die aan onze moeder eerste hulp heeft verleend", aldus Liesbeth Geuze. ,,Mijn vader is helemaal ontdaan en wist niet dat Facebook zo'n enorme impact had."

Naast de arts hadden nog meer omstanders zich gemeld. Dit kan allemaal bijdragen aan het verwerkproces van de familie. ,,Gelijk kreeg ik al bericht van een hele lieve mevrouw die er als eerste bij was. Zij had al veel stukjes van de puzzel, nu hopen dat de arts de puzzel compleet kan maken. Ik ga het dan stap voor stap op papier zetten zodat wij, haar gezin, het rustig na kunnen lezen. Lijkt mij erg nuttig bij de verwerking van dit plotselinge verlies van onze lieve levenslustige en kwieke moeder, Oma en overgrootmoeder."