Lokaal lezersnieuws

Donderdag 28 september Midland Fm presenteert Daisy-D live Onair!!

Aanstaande donderdag zal de Woerdense rockband Daisy-D de studio van Midland Fm bezoeken voor ongetwijfeld een knallend optreden.

Feestelijk programma rond 63e Kinderboekenweek

'Bibbers in je buik!', dat is van woensdag 4 t/m zondag 15 oktober het thema van de Kinderboekenweek in Veenendaal. De bibliotheek heeft samen met Boekhandel van Kooten een aantrekkelijk programma samengesteld voor groot en klein.

Feestelijk Voorleesuurtje

Voorlees-, drama- en spelletjesactiviteit rondom het boek 'Memorykonijn'

Woensdag 27 september organiseert Bibliotheek Veenendaal van 14.30 tot 15.30 uur een Voorleesfeest rondom het boek 'Memorykonijn' van Maranke Rinck en Martijn van der Linden. Kinderen kunnen op deze middag luisteren naar het verhaal en meedoen aan leuke drama-activiteiten en spelletjes.

Workshop houtbewerken voor kinderen in De Cultuurfabriek

Zaterdag 30 september vindt van 14.00 tot 16.00 uur een workshop houtbewerken voor kinderen van 7 t/m 9 jaar plaats. Geïnspireerd door het werk van de wereldberoemde ontwerper Gerrit Rietveld gaan de kinderen zélf creatief aan de slag onder professionele begeleiding.

QuaRijn staat op Symposium in Veenendaal

Op donderdag 21 september stond QuaRijn op Het Symposium in de grote zaal van Het Ontmoetingshuis in Veenendaal.

Rommelmarkt

Zaterdag 30 september is er rommelmarkt bij wijkvereniging SamSam. Er zijn nog beschikbare staanplaatsen. Stageld voor leden € 5,00 en voor niet-leden € 7,50. Wij vragen €5,= borg , die u terug krijgt als u na 14.00 uur uw plek weer net zo achter laat als hij was.

Geldbingo

Vrijdag 27 september is er bingo bij Wijkvereniging SamSam. Bent u 18 jaar of ouder dan bent u welkom vanaf 19:00 uur voor een gratis kopje koffie of thee, om 20:00 uur gaat de bingo beginnen. Deze maand is de HOOFDPRIJS €140,00, dus grijp nu uw kans! Ook is er een verloting met mooie prijzen.

Wereldkidz Veenendaal zegt NEE tegen pesten

De vier scholen van Wereldkidz in Veenendaal, Mozaïek Petenbos, Mozaïek Bongerd, Achtbaan en Balans, hebben deze week bewust stilgestaan bij de 'Week tegen pesten'. De landelijke Week Tegen Pesten staat dit jaar in het teken van online pesten.

Waar sommige Stoptober inluiden is er ook plaats voor Starttober

Iedere maand is er wel een bijzondere campagne wat betreft gezondheid, maatschappij en milieu. Zo wordt in november het jaarlijkse 'Movember' gehouden. Een terugkerend evenement om aandacht te vragen voor prostaatkanker. In oktober heeft men 'Stoptober'.

IVN paddenstoelen excursies

Ook dit jaar houdt het IVN vanaf 30 september 4 gratis paddenstoelenexcursies voor jong en oud die steeds om 14 uur beginnen en ongeveer 2 uur duren. Advies : spiegeltje meenemen!

Pagina's