Dossiers

Veenendaal krijgt nieuwe burgemeester

Het is dinsdagmiddag 4 juli 2017 als burgemeester Wouter Kolff openbaar maakt dat hij Veenendaal gaat verlaten. Hij wordt per 13 september 2017 burgemeester van Dordrecht. Kolff is dan bijna vijf jaar burgemeester van Veenendaal geweest.

Goudvissengate

Het was zo'n leuk idee, Veenendaler Hans van Manen zette vorig jaar een aantal vissen uit in de Brouwersgracht. Goudvissen en goudwindes. Maar de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland besliste anders: de goudvissen moesten uit de gracht gehaald worden.

Finaleweken 2017

Een beslissende goal in de laatste minuut, tranen om een degradatie of grote vreugde om die lang gekoesterde titel. Ook dit voorjaar staat de sportredactie van VeenendaalseKrant.nl weer extra op scherp tijdens de negende editie van de Van Gent Finaleweken.

Grenscorrectie Petenbos

Het is en blijft een vreemde situatie. Tientallen bewoners van de Veenendaalse wijk Petenbos wonen eigenlijk in Rhenen. Dat komt door een historische gemeentegrens die dwars door de wijk loopt, dwars door straten, zelfs dwars door woningen. Het levert vreemde en verwarrende situaties op.

Wintercolumn Reinier van den Berg

ACV voert in de gemeenten Ede, Renkum, Veenendaal en Wageningen de gladheidbestrijding uit. Een actueel advies en de specialistische kijk van weerman Reinier van den Berg is daarbij waardevolle informatie. De weerman praat ons daarom deze winter wekelijks bij met een wintercolumn.

Politieke crisis in Veenendaal

In de vroege ochtend van vrijdag 28 oktober viel het Veenendaalse college nadat er eerder in de week een onderlinge vertrouwensbreuk was ontstaan. Het was het begin van een politieke crisis in Veenendaal.

Clubgezichten

In de serie Clubgezichten portretteren we de gouden vrijwilligers uit de sport. Elke vereniging heeft er wel een paar. Iedereen kent hem of haar wel, het gezicht van jouw club. Elke woensdag in VeenendaalseKrant en online gebundeld in dit dossier. Tips?

Prio (V)een

Journalist Jeroen van der Veer loopt namens VeenendaalseKrant.nl een jaar lang mee met diverse onderdelen van de politie in Veenendaal. In VeenendaalseKrant en op VeenendaalseKrant.nl schrijft hij over wat hij meemaakt. In dit dossier zijn de artikelen van deze serie gebundeld.

Veenendaal loopt de Vierdaagse

Meer dan honderd Veenendalers lopen de 100e Vierdaagse van Nijmegen. VeenendaalseKrant.nl volgt enkele van hen. Met een verhaal vooraf, een verhaal achteraf en uiteraard hun ervaringen tijdens het wandelevenement. In dit dossier zijn de artikelen over dit onderwerp gebundeld.

Panda's naar Ouwehand

Ouwehands Dierenpark in Rhenen krijgt eind 2016 twee reuzenpanda's uit China te leen. Daar komt veel bij kijken, er moet een verblijf gebouwd worden en er moet kennis opgedaan worden. In dit dossier hebben wij onze artikelen over dit onderwerp gebundeld.

Finaleweken 2016

De sportredactie van VeenendaalseKrant.nl houdt dit jaar voor de achtste keer de Van Gent Finaleweken. Het multimediale sportproject dat in de finale fase van het sportseizoen alle beslissingen van Veenendaalse clubs op de voet volgt. In tekst, foto en video. Overal in het land.

Vluchtelingen

De vluchtelingencrisis beheerst al maanden het (internationale) nieuws. Ook op lokaal niveau komt de problematiek geregeld aan de orde. In dit dossier zijn onze artikelen over dit onderwerp gebundeld.

Rondweg-Oost

De Rondweg-Oost is grotendeels tweebaans, maar al sinds de aanleg wordt gezegd dat de weg beter vierbaans zou kunnen zijn. Verkeer staat er geregeld vast en dat wordt alleen maar drukker met de bouw van Veenendaal-Oost.

Centrumontwikkeling

Het koopcentrum in de regio. Dat is wat Veenendaal wil zijn. In dat kader is de afgelopen jaren hard gewerkt aan de renovatie van het centrum. Mensen die er tien jaar niet geweest zijn, herkennen het niet meer terug. De Cultuurfabriek, het Spectrum, nieuwbouw en sloop. Het hoort er allemaal bij.

Koopzondag

In veel plaatsen in de nabije omgeving kun je al op zondag winkelen. Soms onbeperkt, soms één keer per maand, soms alleen supermarkten en bouwmarkten. Maar het kan. Veenendaal blijft daarbij nog achter. Veelvuldig is er over gediscussieerd, ook in de gemeenteraad.