• South African Roadtrip

    Bos

Zuid-Afrikaanse belevenis in Veenendaal

29-03-2017, 15:20 | Lezersnieuws | Dineke de Jong

Altijd al een rondreis willen maken door Zuid-Afrika? Het bekende Khayelitsha United Mambazo Choir neemt je op dinsdag 18 april mee naar het échte Zuid-Afrika in Theater De Lampegiet.

Khayelitsha United Mambazo Choir is een bekend gezelschap uit de townships van Kaapstad. Dit gezelschap neemt de bezoeker mee door hun provincie en laat een mix zien van verschillende culturen en bevolkingsgroepen die op de Westkaap naast elkaar leven. Door de fantastische muziek, prachtige verhalen en een adembenemend videodecor waant de bezoeker zich een avond op de Westkaap. Hierbij wordt feestelijke uitbundigheid afgewisseld met intieme songs.

"Naast de hoge amusementswaarde heeft de voorstelling ook diepgang. Er is namelijk veel meer in Zuid-Afrika dan de Big Five en de Tafelberg", zegt producent Inge Bos. Om het nog eens extra uniek te maken rijdt ook Jitsvinger mee op deze Road Trip. Jitsvinger is een award-winnende rapper, hiphopkunstenaar en wordt ook wel het Zuid-Afrikaanse broertje van Ali-B genoemd.

De voorstelling begint om 20:00 uur en kost € 25,- per persoon. Kaarten kunnen gekocht worden op de website van Theater De Lampegiet of aan de servicebalie in de bibliotheek van de Cultuurfabriek.