• Woonzorglocatie Klein Engelenburg in het nieuw gestoken

    Domus Magnus

Woonzorglocatie Klein Engelenburg in het nieuw gestoken

23-01-2018, 09:40 | Lezersnieuws | Domus Magnus

De afgelopen vier maanden is een gedeelte van de Orangerie, van woonzorglocatie Klein Engelenburg, grondig verbouwd. De dag voor Kerst verhuisden de bewoners terug naar de gloednieuwe huiskamers op hun vertrouwde plek.

Gloednieuw

In de Orangerie kunnen de bewoners, comfortabel en van alle gemakken voorzien, genieten van de gloednieuwe huiskamers. Het zijn twee ruimtes met duidelijke verschillen. Een actieve ruimte met de mogelijkheid televisie te kijken. De open keuken is voorzien van een fraai keukenblok en de ramen kijken uit op het toegangspad. Het geeft een leuke dynamiek als de bewoners bekenden zien aankomen lopen of als de levensmiddelen worden gebracht. Het draagt bij aan de dagelijkse gang van zaken. In de aangrenzende kamer, uitkijkend op de tuin, is er meer rust en dus minder prikkels. Deze ruimte is bedoeld voor bewoners die bij de maaltijden meer rust en zorg nodig hebben.

Warme kleuren

Ook het kleurenpalet van de aankleding in beide ruimtes is afgestemd op het verschil in beleving. Mooi behang met een bloempatroon in de ene kamer, met vooral okergeel als hoofdkleur, en warm rood, groen en beige in de ander kamer. Het geheel ziet er huiselijk uit. Er zijn zachte stoffen gebruikt, zoals velours en wol. En er is meer dan genoeg ruimte om de tafels, zodat rollators en rolstoelen elkaar niet in de weg zitten. Tijdens het jaarlijkse Nieuwjaarsdiner zijn de ruimtes ingewijd. Circa 30 personen, te weten bewoners en familie, zaten om verschillende tafels en genoten van de sfeer en de ruimte.

Door het stof

Het is opvallend hoe goed de bewoners zich thuis voelen in de nieuwe ruimtes. Alleen de eerste dag gaven er een paar aan dat ze het idee hadden dat ze ergens op bezoek waren en na een uurtje toch echt weer weg moesten. Maar inmiddels is iedereen gewend en weten de bewoners hun weg te vinden naar hun favoriete stoel en plek. Voor deze nieuwe fijne huiskamers hebben de medewerkers en bewoners graag een paar maanden 'in het bouwstof' gezeten.