• The idol in Filmhuis Veenendaal

    Filmdepot

Winnaar Arabische versie Idols in Filmhuis Veenendaal

14-08-2016, 17:30 | Lezersnieuws | Filmhuis Veenendaal

Op zaterdagavond ben je van harte welkom in Filmhuis Veenendaal voor de vertoning van 'The idol' gewaardeerd met vier sterren door zowel VPRO Cinema, de Volkskrant als NRC.

The Idol van regisseur Abu-Assad vertelt het verhaal van Mohammad Assaf, de winnaar van de Arabische versie van Idols. Hij groeide op in de Gazastrook en was samen met zijn zusje al vroeg bezig met muziek, optredend op bruiloften. Maar zijn leven veranderde toen hij meedeed aan 'Arab Idol' in Egypte. Zonder paspoort, in het geheim de grens passerend en zonder officiële uitnodiging voor zelfs maar een auditie. De film biedt een intrigerende kijk op het leven van hoopvolle jongeren in de Gazastrook en is daarmee zoveel meer dan de bekende achtergrondverhaaltjes uit al die talentenshows.

De Volkskrant recenseerde lovend: "Abu-Assad bewijst opnieuw dat hij zijn beste werk maakt wanneer hij over onderwerpen praat die hem aan het hart gaan. The Idol vindt een slimme balans tussen lyriek en realisme; tussen hapklare dromen en een oprecht drama vol ingehouden woede en bewondering. Het is verdraaid lastig niet mee te juichen wanneer Mohammed Assaf met een melancholiek strijdlied zijn concurrentie de mond snoert."

Zin in een muzikale avond met een lach en een traan? Reserveer dan nu snel je kaarten via www.filmhuisveenendaal.nl. Op de website zijn ook trailers en meer filmnieuws te bewonderen.

'The idol' draait zaterdag 20 augustus om 20.00 uur.

Schrijftalent gezocht

Voor de versterking van het PR-team is Filmhuis Veenendaal per direct op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger met een 'vlotte pen'. Het is natuurlijk handig als je van films houdt maar dat is zeker geen vereiste. Ben jij iemand die goed kan schrijven en wil je samen met een enthousiast team de PR-werkzaamheden van de enige bioscoop in Veenendaal nieuw leven in blazen? Aarzel dan niet te lang en laat het ons weten via redactie@filmhuisveenendaal.nl, ter attentie van Rob de Bruijn. De werkzaamheden nemen slechts een paar uurtjes tijd per maand in beslag.