• orkest

  AB
 • Harmnie Caecilia

  AB
 • orkest

  AB
 • logo

  ND

Vriendschappen, gezelligheid, maar vooral: mooie muziek

17-07-2017, 14:41 | Lezersnieuws | ND

Dit is de Veenendaalse Harmonie Caecilia in enkele woorden omschreven. Iedere week is het op dinsdag- en woensdagavond volle bak aan de Hovystraat in Veenendaal. Voor de wekelijkse repetitie worden andere verplichtingen aan de kant geschoven: tijd voor ontspanning! Dit betekent niet dat er niet hard wordt gewerkt, integendeel.

Voor de zomer heeft u Caecilia op verschillende plekken tegen kunnen komen; zo gaf de jeugd een concert op het stadsstrand, het orkest een concert op de markt en natuurlijk was Caecilia ook aanwezig tijdens de avondvierdaagse. Na een korte zomerstop is het orkest nu hard aan het repeteren voor het Najaarsconcert op 4 november in de Basiliek.

Het orkest verzorgt een avondvullend programma. Grote inspiratie voor dit concert is de Nederlandse componist Johan de Meij, in de muziekwereld al veel geprezen voor zijn composities en bewerkingen. U zal de muziek ongetwijfeld kennen. Tijdens het concert zal onder andere de muziek van Star Wars, Elisabeth en Chess uitgevoerd worden.

Tijdens het concert is het orkest van Caecilia te horen, bestaande uit ongeveer 50 muzikanten. Twee jaar geleden promoveerde het orkest onder leiding van Anton Weeren naar de hoogste divisie op amateurniveau. Naast het orkest heeft Caecilia een slagwerkgroep en een jeugdopleiding met AMV, muziekles en spelen in het leerlingenorkest.

Meer weten over muziek maken of luisteren bij Caecilia? Kijk op www.caecilia-veenendaal.nl voor meer informatie.