VluchtelingenWerk Veenendaal zoekt vrijwilligers

24-05-2016, 15:10 | Lezersnieuws | I. Gijsbers

Stel je voor dat je in een vreemde woonplaats terecht komt, waar je de taal niet spreekt en de weg niet kent. Waar regels anders zijn en het openbaar vervoer of de gezondheidszorg niet zo werkt als je gewend bent. Wat zou het dan fijn zijn als iemand je meeneemt in die nieuwe wereld, zodat jij je thuis kunt voelen in je nieuwe woonomgeving. VluchtelingenWerk zoekt mensen die vluchtelingen begeleiden in de eerste periode in Veenendaal. Ook zoeken we taalvrijwilligers.

Het gaat om de eerste opvang in de gemeente, het regelen van allerlei praktische zaken en het wegwijs maken in een voor hen onbekende gemeente. Denk bijvoorbeeld aan het zoeken van een huisarts, basisschool, het helpen bij de aanvraag van huurtoeslag, het leren kennen van de buurt en het helpen bij het afsluiten van een zorgverzekering. Nieuwe cliënten krijgen een vast contactpersoon, die hen in de eerste periode begeleidt. De tijdsinvestering is ongeveer drie dagdelen per week.

Ook zoeken we taalvrijwilligers, die vluchtelingen en andere nieuwkomers individuele taalondersteuning willen geven, ca 1,5 uur per week, als extra ondersteuning tijdens hun inburgeringscursus.

VluchtelingenWerk biedt professionele ondersteuning, een inwerkprogramma, cursussen en trainingen en een onkostenvergoeding. De werkzaamheden zijn boeiend en zinvol.

Interesse? Neem dan voor meer informatie contact op met Karina van der Meijden, via kvandermeijden@vwon.nl