• Scene uit ‘Tulipani’, de openingsfilm van de Veense Filmdagen

    Filmdepot

Veense Filmdagen in De Troubadour

12-11-2017, 21:41 | Lezersnieuws | Filmhuis Veenendaal

Op 16, 17, 18 en 19 november organiseren de Lions Club in samenwerking met Filmhuis Veenendaal voor de vierde keer de Veense Filmdagen. Vanwege de recente sluiting van Spectrum wordt tijdelijk een bioscoop ingericht in de grote zaal van de Troubadour (Elevate) op de Zandstraat 36-38.

Het aanbod op de Veense Filmdagen is ook dit jaar weer zeer divers: Tulipani, over een Zeeuwse tulpenboer in Italië; Il Postino, waarbij een ontroerende vriendschap ontstaat tussen een naïeve postbode en een dromerige dichter; de vrije bewerking van 'Het Diner', I Nostri Ragazzi; de komedie All Reads Lead to Rome; kostuumdrama Tulip Fever (ook iets met tulpen, maar dan héél anders!); de beklemmende thriller The Beguiled en de muzikale film met Nederlandse topcast, De Zevende Hemel. Natuurlijk ontbreekt ook een Sinterklaasfilm niet: Sinterklaas & Het Gouden Hoefijzer is er voor de kleintjes, net als Dikkertje Dap, naar de klassieker van Annie M.G. Schmidt.

Het Filmhuis verzorgt ook de horeca tijdens Veense Filmdagen; er is een ruimte met zitgelegenheid en een kleine bar. Het gehele programma van de Veense Filmdagen vindt u op www.veensefilmdagen.nl. Op deze site kunt u ook online kaarten bestellen. Wilt u zeker zijn van een plaats, reserveer dan nu alvast uw kaarten. Ook aan de deur worden kaarten verkocht. De opbrengst van de Veense filmdagen is bestemd voor de Stichting Vrienden van Bawku, de Zonnebloem/afdeling Veenendaal, woonzorgcentrum 'de Meent' en Hospice Berkenstein.