• Jannik Klumpenaar (links) en Erik Dekker (rechts) voor de Run2Day winkel aan het Verlaat.

    Stichting Stedenband Veenendaal - Olomouc

Veenendalers lopen Halve Marathon in Olomouc

22-05-2017, 07:30 | Lezersnieuws | Stichting Stedenband Veenendaal - Olomouc

24 juni as vindt de jaarlijkse Mattoni Halve Marathon plaats in Olomouc. Vanuit Veenendaal zullen 2 hardlopers hieraan deelnemen, Jannik Klumpenaar en Erik Dekker. De deelname is mogelijk via Stichting Stedenband Veenendaal - Olomouc en de gemeente Olomouc.

De deelnemers zijn twee 30-jarige fanatieke hardlopers, lid van de Veenendaalse Atletiek Vereniging. Na meerdere halve en hele marathons in binnen-en buitenland doen zij dit jaar voor het eerst mee aan de halve marathon van Olomouc. Jannik Klumpenaar: " We waren blij verrast toen we van Stichting Stedenband Veenendaal - Olomouc de uitnodiging ontvingen om onze partnerstad te bezoeken, deel te nemen aan de halve marathon en daar medelopers te ontmoeten."

In het dagelijks leven is Jannik bedrijfsleider bij hardloopspeciaalzaak Run2Day en sportinstructeur bij Ultimate FIT. Hij heeft een sportieve achtergrond met o.a. atletiek, triathlon, Ultimate FIT (Bootcamp en WOD) en voetbal.

Erik is makelaar en taxateur bij Domicilie. Hij heeft zijn passie gevonden in het lopen van een Muskathlon. Dit is een 63km prestatieloop in Uganda voor kindsponsorprogramma Compassion en vond afgelopen week plaats.

De stedenband met Olomouc in Tsjechië bestaat inmiddels 24 jaar. In 2018 zal het 25-jarig jubileum feestelijk worden gevierd. Jos Schilte:"Jaarlijks vinden er diverse uitwisselingen plaats tussen Olomouc en Veenendaal. Onder andere lopen studenten uit Olomouc in Veenendaal stage, de brandweerkorpsen treffen elkaar regelmatig, er nemen jaarlijks 2 inwoners deel aan de halve marathon. Ook bezoekt sinds diverse jaren een aantal triatleten uit Olomouc Veenendaal voor deelname aan de Van Dijk Triathlon. Als er belangstelling is voor uitwisseling horen we dit graag. Neemt u dan alstublieft contact op via aligroebe@gmail.com."