• Foto: het COC Midden Nederland bezoekt Veenendaal.en wordt ontvangen door een aantal raadsfracties bij het gemeentehuis.

    Coby van den Heuvel

Veenendaal hijst de regenboogvlag!

17-10-2016, 09:31 | Lezersnieuws | D66 Veenendaal

Dinsdag 11 oktober jl - op Coming Out dag - werd in Veenendaal voor het eerst de regenboogvlag gehesen. Naar aanleiding van een brief van het COC Midden Nederland stelde D66 eerder dit jaar schriftelijke vragen, en kwam met samen met 7 andere partijen met een motie.

"Veenendaal kwam eerder helaas in het nieuws als een gemeente waar homoseksuele jongeren zich niet veilig voelen om in het openbaar hand in hand te lopen, of elkaar te kussen. Dat zit ons vreselijk dwars", aldus fractievoorzitter Coby van den Heuvel. "Vorig jaar is er met medewerking van de gemeente een mooie Rainbow Walk gehouden door het centrum van Veenendaal, om een ander geluid te laten horen en te laten zien dat iedereen zich in Veenendaal veilig en thuis moet kunnen voelen. Dat geluid verdient navolging."

D66 ziet het hijsen van de regenboogvlag als een bijzondere en waardevolle symbolische actie om de steun van de gemeente en de gemeenschap te betonen aan LGBT-mensen in Veenendaal. Dinsdag 11 oktober bezocht het COC Midden Nederland Veenendaal en werd ontvangen door een afvaardiging van een aantal raadsfracties.