Van Dijk pakt drie Nederlandse titels

19-06-2017, 11:10 | Lezersnieuws | Marjon van Dijk

Afgelopen weekend vonden in Ahoy Rotterdam de Nederlandse Kampioenschappen individueel springen plaats. De turnster van Exalto Sport Lunteren en Turnschool Rijssen kwam zaterdag in actie op diverse onderdelen.

Annelies begon in de klasse junioren A op het onderdeel Airtrack. Hier pakte zij met 3,55 punt verschil, op overtuigende wijze het goud.

Later die ochtend kwam van Dijk in actie op minitrampoline met springtoestel. Ze liet daar diverse moeilijke sprongen zien en pakte daardoor ook op dat onderdeel overtuigend het goud.

's Middags was het koningsnummer, namelijk minitrampoline. Ook op dit toestel liet van Dijk diverse moeilijke sprongen zien. Omdat de scores van haar tegenstanders niet bekend waren, bleef het tot aan de prijsuitreiking spannend. Maar toen kwam het verlossende woord en kon Annelies haar derde goud in ontvangst nemen.

Voor Annelies kon het weekend niet meer stuk, want ze kreeg ook te horen dat ze geselecteerd is voor het EK teamgym traject 2018, welke zal plaats vinden in Portugal.