• van links naar rechts Robert Kaderka, David Vronka, Rob Barel en Michal Mogrovics

  • van links naar rechts Michal Mogrovics, Coby van den Heuvel (bestuurslid Stichting Stedenband Veenendaal-Olomouc en deelnemer Triathlon Veenendaal), Robert Kaderka en David Vronka

  • triatleten en stagiaires uit Olomouc tijdens de kanotocht van Rhenen naar Veenendaal

Triatleten uit Olomouc nemen deel aan Triathlon Veenendaal

24-08-2015, 15:50 | Lezersnieuws | Stichting Stedenband Veenendaal-Olomouc

Afgelopen zaterdag 22 augustus namen uit Olomouc drie triatleten deel aan de 33e Triathlon Veenendaal. Twee deelnemers kozen voor de Olympische afstand (1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen) en één deelnemer voor de korte (1/8) afstand (500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen). Aan de vooravond van de wedstrijd vond een Meet & Greet met Rob Barel plaats, meervoudig Europees kampioen triatlon. Zondag was er nog een gezamenlijke kanotocht van Rhenen naar Veenendaal met een viertal stagiaires uit Olomouc die op dit moment stage lopen bij instellingen in Veenendaal. De triatleten waren erg positief over de professionele organisatie en het mooie parcours van de Van Dijk Triathlon Veenendaal.

De stedenband met Olomouc in Tsjechië bestaat inmiddels 22 jaar. Ali Groebe van Stichting Stedenband Veenendaal-Olomouc: "Jaarlijks vinden er diverse uitwisselingen plaats tussen Olomouc en Veenendaal. Onder andere lopen studenten uit Olomouc in Veenendaal stage, de brandweerkorpsen treffen elkaar regelmatig, en er is sinds een aantal jaar ook de mogelijkheid om een aantal inwoners te laten deelnemen aan de halve marathon. We zijn blij dat dit jaar voor de eerste keer ook een aantal triatleten uit Olomouc deelnamen aan de Van Dijk Triathlon in Veenendaal. Hopelijk wordt ook deze deelname een jaarlijks fenomeen. Als er belangstelling is voor uitwisseling, zowel op sportief of op ander gebied, dan horen we dit graag. Neemt u dan alstublieft contact op via aligroebe@gmail.com. Wij zijn erg blij met de groeiende belangstelling!"