• De theaterbus moet vanaf september 2016 door Veenendaal gaan rijden

Theaterbus rijdt langs verzorgingstehuizen

13-11-2015, 10:10 | Lezersnieuws | Bart Drost

De theaterbus: een nieuwe service die als het aan Theater De Lampegiet ligt vanaf september 2016 door Veenendaal gaat rijden. De bus gaat stoppen bij verzorgingstehuizen en woonvoorzieningen voor ouderen. "Het doel is om iedereen die niet zelfstandig naar het theater kan komen, deze mogelijkheid te bieden."

Het idee verkeert momenteel nog in de oriënterende fase. Directeur van De Lampegiet, Marc Schultheis: "We hebben geconstateerd dat er een groep mensen is die graag naar het theater komt, maar niet in staat is zelf het vervoer te organiseren. Dat gaan we dus vanaf komend seizoen organiseren, voor bijvoorbeeld de opera's en de operettevoorstellingen, maar we kunnen het ook doen op een mooie toneelavond. Dat zal afhangen van de wensen van de doelgroep."

Met de theaterbus worden ouderen thuis opgehaald en op tijd naar het theater gebracht. "Dan hebben ze ruim de tijd voor een kop koffie en een stuk appelgebak en wordt een ontspannen theateruitje."

Theater De Lampegiet start binnenkort met een inventarisatie bij diverse ouderenwoningen om het animo voor een dergelijke busdienst te peilen.