• Veense Mosselparty 2016

    EF2

Terug- en vooruitblik: Veense Mosselparty 2015/2016

04-05-2016, 09:30 | Lezersnieuws | Annemijn Kroon - EF2

Dat Ruud Lieberwerth (lid initiatiefteam) erg betrokken is bij Inloophuis Veenendaal, kun je gelijk merken. Zodra hij de kans krijgt, begint hij te vertellen over de ontwikkelingen die gaande zijn bij Inloophuis Veenendaal. Ondanks mooie donaties, zoals van de Veense Mosselparty in oktober 2015, liep het plan om in 2015 een locatie te openen helaas niet zoals gepland.

Inloophuis Veenendaal wil een ontmoetingsplek bieden voor iedereen die met de ziekte kanker wordt of is geconfronteerd. Alhoewel de droom van een eigen locatie nog even uitblijft, worden er op diverse plekken activiteiten aangeboden. Denk daarbij aan een 'Creatief atelier' en 'Zingen voor je leven'. Maar ook spontane acties zoals een familiedag worden door Inloophuis Veenendaal georganiseerd. Volgens Ruud wordt er positief gereageerd op wat er tot nu toe wordt aangeboden. "Natuurlijk dragen de activiteiten zelf ook bij aan de positieve reacties van gasten, maar het is vooral de ontmoeting tussen lotgenoten wat het bijzonder maakt."

Aan positieve geluiden ontbreekt het dus niet. Gasten vinden het prettig dat er een plek is om elkaar vrijblijvend te treffen. Maar er zijn ook uitdagingen voor de organisatie. Fundraising is daar een voorbeeld van. "We zijn blij met iedere donatie, maar donaties zijn slechts een fractie van het startkapitaal dat we nodig hebben", vertelt Ruud. Toch blijft hij positief: "Het gaat lukken, daar ben ik van overtuigd."

Dankzij het succes van de eerste editie van de Veense Mosselparty, is Inloophuis Veenendaal weer een stapje dichterbij een eigen locatie. Deze netwerkbijeenkomst zal ook dit jaar weer plaatsvinden, namelijk op 27 oktober 2016. Dit keer mag Stichting BO viert FEEST tijdens het evenement een donatie in ontvangst nemen.

Wilt u meer informatie over Inloophuis Veenendaal of dit initiatief steunen? Dan kunt u de website bezoeken: http://inloophuisveenendaal.nl/